Posjeta delegacije OO SDP Tešanj

Posjeta delegacije OO SDP Tešanj

Delegacija Općinske organizacije SDPBiH Tešanj koju su činili Jasmin Smailbegović dopredsjedavajući u Domu naroda FBiH, zastupnik u Federalnom parlamentu Senad Subašić, te vijećnici OV Tešanj Miralem Starčević-Miro i Amir Dujsić ,dana 11.07.2013.godine bila je u radnoj posjeti JZU Dom zdravlja Tešanj.

Osnovni razlog posjete je bilo stanje u zdravstvu na području naše općine, prvenstveno stanje u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, o čemu je direktor Doma zdravlja Prim.Hundur dr Enes detaljno upoznao goste.

Delegacija SDP-a je posebno naglasila potrebu dodatnog opremanja ambulanti porodične medicine, sa naglaskom na terenske ambulante. Izdvojen je i problem rada ambulante u Piljužićima, u kojoj ljekar radi samo dva dana sedmično i to samo nekoliko sati, a toj ambulanti gravitira veliki broj stanovnika. Direktor Enes Hundur je izrazio spremnost za rješavanje problema, te je najavio, već u skorije vrijeme, pronalazak kvalitetnog rješenja za rad ambulante u Piljužićima, koje bi bar u nekoj mjeri zadovoljio korisnike usluga Doma zdravlja sa tog područja, dok je delegacija SDP-a izrazila spremnost i pojedinačno i kao stranka da u okviru svojih mogućnosti pomogne poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite na našoj općini, odnosno jačanju Doma zdravlja “Izudin Mulabećirović-Izo” Tešanj.

Share: