Posjeta predstavnika ZZO ZDK i Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

Posjeta predstavnika ZZO ZDK i Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

Dana 27. 04. 2016.godine (srijeda), Dom zdravlja Tešanj su posjetili predstavnici Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK (ZZO ZDK) i Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (Institut).

Delegaciju su predvodili gdin Dževad Hamzić (v.d. direktor ZZO ZDK) i prim.dr. Senad Huseinagić (direktor Instituta). Cilj posjete je razgovor o međusobnim ugovorima i plan rada u narednim mjesecima 2016.godine. 

Na samom početku, gosti su obišli preuređene prostorije službi JZU Dom zdravlja Tešanj, a nakon toga su razgovarali sa direktorom ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrovom. Direktor je prezentirao najnovije aktuelnosti, a u svom izlaganju naglasio je: “Zahvaljujemo se predstavnicima ove dvije značajne ustanove što su nas posjetili i time iskazali interes za našim radom i svakodnevnim poslovnim izazovima. Do sada smo imali uspješnu saradnju, a zahvaljujući ažurnosti i profesionalizmu svih strana, ne sumnjam da ćemo to imati i u budućnosti.”

V.d. direktor ZZO ZDK, gdin Dževad Hamzić je rekao: “Kao novoimenovani v.d. direktor ZZO ZDK, želim posjetiti sve zdravstvene ustanove s područja kantona i detaljno se upoznati sa njihovim djelovanjem i rukovodstvom. Među prvim posjetama  je posjeta  JZU Dom zdravlja Tešanj, jer je ova zdravstvena ustanova prepoznatljiva po kvaliteti i uspješnosti.” 

JZU Dom zdravlja Tešanj ima jako uspješnu saradnju  sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, čiji direktor, prim.dr. Senad Huseinagić ističe: ” Trenutno rukovodstvo Doma zdravlja Tešanj je znalo prepoznati potrebe ustanove i pacijenata i na najbolji način riješiti mnoštvo problema i izazova, zbog čega može biti primjer mnogim domovima zdravlja u Federaciji. Stoga mi je izuzetno drago što sam još jednom u posjeti ovoj ustanovi.”

Pored JZU Dom zdravlja Tešanj, gosti su iskoristili priliku da posjete i Dom zdravlja Usora i Doboj-jug. 

 

Share: