Direktor JZU Dom zdravlja Tešanj održao stručno predavanje

Direktor JZU Dom zdravlja Tešanj održao stručno predavanje

Dana 05.05.2016.godine (četvrtak), u sali JZU Dom zdravlja Tešanj, održano je stručno predavanje: “Levofloksacin u terapiji infektivnih oboljenja”. Organizatori predavanja   su JZU Dom zdravlja Tešanj i farmaceutska kuća “Hemofarm” d.o.o Banjaluka.

Moderator i predavač na predavanju je bio direktor JZU Dom zdravlja Tešanj, prim. dr. Hidajet Mudrov, koji je prezentovao teorijske činjenice, ali i praktične savjete iz svog dugogodišnjeg medicinskog rada.

JZU Dom zdravlja Tešanj i “Hemofarm” d.o.o Banjaluka imaju izuzetno dobru saradnju i ovo je samo jedna od zajedničkih aktivnosti, koje su  realizovane u Domu zdravlja Tešanj i u općini Tešanj. Naime, u prethodnom periodu, ova farmaceutska kuća je podržala nabavku korisnih medicinskih pomagala, a značajno je doprinijela i stručnom usavršavanju medicinskog osoblja. 

U uvodnom djelu predavanja, direktor Mudrov se zahvalio predstavnicima “Hemofarma” na cjelokupnoj podršci i angažmanu, istaknuvši: “Naša ustanova kontinuirano radi na stručnom usavršavanju medicinskog osoblja, jer nastoji dosegnuti najveće standarde i osigurati najkvalitetniju i najsigurniju zdravstvenu zaštitu  građanima općine Tešanj. U našoj misiji veliku podršku i pomoć nam pružaju društveno-odgovorne kompanije, kao što je “Hemofarm” d.o.o Banjaluka, koje se trude biti oslonac i podrška u svim društveno- korisnim aktivnostima.  “

Iz predstavništva “Hemofarma” navode: “Naša kompanija ima predstavništva u 38 zemalja širom svijeta. Naš najvažniji zadatak je briga o zdravlju svakog pojedinca u svijetu. Zbog toga smo i osnovali fondaciju, koja je u protekle 23 godine uložila više od 10 miliona eura u aktivnosti koje unapređuju kvalitetu života u lokalnim zajednicama širom svijeta . Veliko nam je zadovoljstvo biti u prilici pomoći i podržati pojedince, ustanove ili zajednice koje svojim radom i trudom pokazuju da ispunjavaju naš zadatak.”

 

Share: