“KRKA” BiH organizovala prezentaciju međunarodne studije

“KRKA” BiH organizovala prezentaciju međunarodne studije

Dana 17.05.2016.godine (utorak), u sali JZU Dom zdravlja Tešanj, s početkom u 14:00 sati, održana je prezentacija međunarodne studije: “Victory- Efikasnost i sigurnost valsartana i kombinacije valsartana sa HCTZ kod pacijenata sa blagom do umjerenom arterijskom hipertenzijom”.

 Povod prezentacije je obilježavanje 20. maja – Međunarodnog dana kliničkih studija, a organizatori su Predstavništvo “KRKE” u BiH i JZU Dom zdravlja Tešanj.  

Studiju je predstavio dugogodišnji saradnik “KRKE” i učesnik mnogobrojnih istraživanja, dr. Amir Dujsić -spec. interne medicine. 

 Dr. Dujsić je prezentovao glavne zaključke  studije:

  • Terapija sa valsartanom i HCTZ je dokazala efikasnost kod pacijenata sa blagom i umjerenom hipertenzijom;
  • Na kraju studije, 91% pacijenata je dostiglo ciljne vrijednosti krvnog pritiska;
  • Terapija sa valsartanom i HCTZ smanjuje aortalnu krutost;
  • Terapija se vrlo dobro podnosila i poboljšala je pacijentov kvalitet života.

Povodom održavanja prezentacije, dr. Dujsić je rekao: “Zahvaljujemo se “KRKI”, koja je od velikog broja zdravstvenih ustanova u državi, izabrala našu ustanovu u kojoj će organizovati aktivnosti u svrhu obilježavanja međunarodnog dana kliničkih studija i prezentirati rezultate aktuelne studije o valsartanu. Prezentacija je ponudila mnoštvo korisnih informacija, koje će biti od velike koristi svim doktorima JZU Dom zdravlja Tešanj”.

Iz predstavništva “KRKE” u BiH, ističu da je ova farmaceutska kuća oduvijek bila dosljedna pravim vrijednostima i težila najvećoj kvaliteti i sigurnosti u farmaceutskom sistemu, zbog čega kontinuirano ulaže u razvoj, inovaciju i znanje. Provjereni tim ljudi svakodnevno pokreće raznorazne studije u kojima žele ispitati i dokazati rezultate “KRKE”, te doprinijeti pravilnom i kvalitetnom liječenju oboljelih osoba. S tim ciljem je urađena i spomenuta studija, koja je, zahvaljujući profesionalnom i odgovornom pristupu rukovodstva JZU Dom zdravlja Tešanj, preznetirana u sali ustanove, pred doktorima primarne zdravstvene zaštite.”

 

Share: