Održan 42. stručni sastanak

Održan 42. stručni sastanak

Dana 24.05.2016.godine, u sali JZU Dom zdravlja Tešanj, održan je 42. stručni sastanak, koji saziva direktor ustanove, a na kojem prisustvuju svi rukovodioci službe. Sastanci se održavaju svakog mjeseca, a njihov cilj je prezentacija proteklih aktivnosti i izvještaja službi, te kreiranje plana aktivnosti u narednom periodu.

Na samom početku sastanka, direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov je preznetovao aktivnosti ustanove i direktora, te podnio izvještaje Zavoda zdravstvenog osiguranja ZE-DO kantona o potrošnji lijekova sa esencijalne liste u proteklom periodu.

Nakon izlaganja direktora, svi prisutni rukovodioci službi su prezentovali izvještaje službi, te je pokrenuta diskusija o Planu aktivnosti za naredni period.

Tokom sastanka navedeno je:

  • Potpisan je Anex ugovora sa ZZO ZE-DO kantona, i to do 31.05.2016.godine;
  • S obzirom da je završena tenderska procedura, JZU Dom zdravlja Tešanj nastavlja izvođenje građevinskih radova na zgradi iznad garaža, a u kojoj je planirana Služba fizikalne medicine i rehabilitacije.
  • U saradnji sa menadžmentom ustanove, mnogobrojnim farmaceutskim kućama i istaknutim organizacijama, uposlenici imaju priliku prisustovati raznim  edukacijama i predavanjima, koje unaprijeđuju njihovo znanje i vještine.  
  • Kroz set aktivnosti, obilježen je Dan sestrinstva. Menadžment je posebno pohvalio organizaciju predavanja, čiji predavači su bili uposlenici ustanove, a koji su međusobno razmijenili  iskustva i znanja  o određenim oblastima.
  • Nastavljaju se aktivnosti Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBIH, uz čiju pomoć i podršku, u JZU Dom zdravlja Tešanj je angažovan vanjski facilitator, koji pomaže osoblju da pripremi i organizuje procese akreditacije porodične medicine.

Donesen je sljedeći zaključak:

Svi uposlenici JZU Dom zdravlja Tešanj su dužni odgovorno i profesionalno se odnositi prema radnom mjestu i svim korisnicima usluga, a sve u cilju osiguranja najveće kvalitete i sigurnosti u pružanju zdravstvenih usluga. 

Share: