Održan 44. stručni sastanak

Održan 44. stručni sastanak

Dana 15.07.2016.godine (petak), u sali za sastanke JZU Dom zdravlja Tešanj, održan je 44. stručni sastanak.

 Dnevni red sastanka je obuhvatao:

  1. Mjesečni izvještaj rada službi
  2. Aktuelnosti i eventualni problemi u ustanovi
  3. Razno

Sastankom je predsjedavao direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov koji je prezentirao rad ustanove u proteklom mjesecu, te saslušao sve izvještaje rukovodilaca službi.

Naglašeno je sljedeće:

  • Ustanova je potpisala ugovor sa Zavodom zdravstvenog osiguranja kantona (ZZO ZDK), i to do 31.12.2016.godine;
  • Još nije objavljena esencijalna lista lijekova, ali se očekuje do početka narednog mjeseca;
  • U narednom periodu ZZO ZDK će intenzivno raditi na poboljšanju usluga Službe hitne medicinske pomoći (SHMP) općine Usora, a u svim aktivnosti se očekuje pomoć i podrška JZU Dom zdravlja Tešanj.
  • U proteklom periodu je potpisan ugovor sa izvođačem radova na novoj zgradi Centra fizikalne medicine i rehabilitacije JZU Dom zdravlja Tešanj. Početkom augusta se očekuju i prvi građevinski radovi.

 Doneseno je nekoliko zaključaka:

  1. JZU Dom zdravlja Tešanj daje punu podršku u svim aktivnostima poboljšanja SHMP općine Usora, a ZZO ZDK će dostaviti i konkretne prijedloge aktivnosti u narednom periodu.
  2. Svi uposlenici ustanove su dužni profesionalno, ažurno i odgovorno raditi svoj posao, te voditi brigu o kvaliteti pružene usluge.
  3. Obavezuju se uposlenici da u vrijeme godišnjih odmora, odgovorno rasporede posao i osiguraju adekvatnu zamjenu na radnom mjestu. Takođe, svi doktori su dužni voditi evidenciju o potpisanim doznakama za bolovanje, kako bi se izbjegle eventualne malverzacije i nejasnoće u istima.

 

Share: