Početak gradnje novih prostorija JZU Dom zdravlja Tešanj

Početak gradnje novih prostorija JZU Dom zdravlja Tešanj

Početkom mjeseca, zvanično je počela gradnja novih prostorija Centra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju JZU Dom zdravlja Tešanj, koja će biti smještena u zgradi iznad garaža voznog parka ustanove.

Ukupna vrijednost ove investicije je 117.412, 39 KM i ona će u najvećoj mjeri biti obezbijeđena iz budžeta ustanove, dok će jedan dio biti obezbijeđen  iz općinskog budžeta. Naime, Općina Tešanj je podržala izgradnju prostorija sa 30.000 KM, dok će 87.412 KM osigurati JZU Dom zdravlja Tešanj.

Izvođač radova je građevinska firma “Inter” d.o.o Tešanj, sa kojom je, protekli mjesec, potpisan  ugovor o izvođenju radova. 

Izgradnja novih prostorija Centra je jedan od  najznačajnijih ciljeva  rukovodstva ustanove, koji ga je uvrstio u prioritetne ciljeve u tekućoj godini. 

Povodom početka radova, direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov je rekao: “Nadam se da će se svi radovi realizovati u predviđenim i planiranim rokovima, te da će uskoro  korisnici Centra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju usluge ostvarivati u novim i opremljenim prostorijama. “

 

Share: