Nove aktivnosti u akreditaciji ustanove

Nove aktivnosti u akreditaciji ustanove

Jučer je (17.08.2016.godine), JZU Dom zdravlja Tešanj posjetila gđa Danijela Ovčina – diplomirana sestra, koja je angažovana ispred Agencije za kvalitet  i akreditaciju u zdravstvu FBIH (AKAZ), s ciljem pomoći i podrške ustanovi u procesu akreditacije.

Naime, gđa Ovčina je facilitatorica, koja pomaže ustanovi da ispuni sve kriterije  akreditacije i olakšava menadžmentu i medicinskom osoblju korake u dostizanju najvećih standarda kvalitete i sigurnosti.

Tokom posjete ustanovi, gđa Ovčina je obavila radni sastanak sa direktorom ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrovom, koordinatoricom kvalitete ustanove, dr. Salihom Smailbegović i višom sestrom, gđicom Elmom Topić. Na sastanku je razmatran plan i program facilitacije, te prezentirane aktivnosti i vremenski rokovi za implementaciju.

Nakon sastanka, facilitatorica je održala radionicu  za doktore porodične medicine, putem koje ih je upoznala sa načinom provođenja audita – kliničke revizije: “Periodični pregled medicinske dokumentacije s obzirom na tačnost,kompletnost, razumljivost i pravovremeno unošenje podataka u zdravstveni karton, te detaljne i objektivne samoocjene pridržavanja certifikacijskih standarda za timove porodične medicine.”

Cilj radionice je osigurati samocjenu, koja će ukazati na eventualne nedostatke,a  na osnovu koji će se planirati dalje aktivnosti facilitacije. 

 

Share: