JZU Dom zdravlja Tešanj ide u korak s vremenom

JZU Dom zdravlja Tešanj ide u korak s vremenom

Zahvaljujući nabavci digitalizatora za rendgen snimke, Služba za pneumoftiziološku zdravstvenu zaštitu JZU Dom zdravlja Tešanj je postala jedna od najsavremenijih i najefikasnijih službi u ustanovi, ali i šire.

Naime, ovaj aparat je izuzetno važan u radiologiji, jer proizvodi  digitalnu sliku rendgen snimka, koja se može spremati i obrađivati. Slike su u vrhunskoj rezoluciji, lako i brzo se očitavaju i moguće ih je detaljno proučavati.

Za nabavku uređaja, JZU Dom zdravlja Tešanj je osigurala vlastita sredstva  u iznosu od 35 000 KM (+PDV). 

Ova investicija je veoma značajna za korisnike usluga JZU Dom zdravlja Tešanj, ali i za ustanovu, jer njena upotreba doprinosi boljoj kvaliteti radiološke usluge, preciznijoj dijagnozi, većoj efikasnosti, smanjenju troškova i redukciji potrošnje filmova. 

Trenutno, jedino JZU Dom zdravlja Tešanj  posjeduje ovaj aparat na području općine Tešanj, a u okruženju ga posjeduje JZU Dom zdravlja Doboj i Maglaj. Ali, naša ustanova jedina ima program koji vrši direktni prenos snimaka na druge računare unutar ustanove. 

Direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov ističe da ” menadžement ustanove kontinuirano radi na uspostavljanju sistema kvalitete i sigurnosti, te da se svaka ušteda iskoristi za nabavku savremenih aparata, koji doprinose boljoj i efikasnijoj zdravstvenoj zaštiti.”

 U posljednje 3 godine,  izvršeno je 8 investicija u nabavku savremenih dijelova i aparata, a rukovodstvo namjerava tu praksu nastaviti i u budućnosti.

 

Share: