Obilježen Dan JZU Dom zdravlja Tešanj

Obilježen Dan JZU Dom zdravlja Tešanj

Povodom 31.oktobra – Dana JZU Dom zdravlja Tešanj, u subotu, 05.11.2016.godine, ustanova je organizovala ekskurziju u Banjaluku i posjetu farmaceutskoj kompaniji “Hemofarm” d.o.o Banjaluka.

Svi zainteresovani uposlenici su imali priliku posjetiti jednu od najvećih farmaceutskih kompanija u regiji; upoznati te sa procesom proizvodnje lijekova i saznati novitete na farmaceutskom tržištu. Naime,”Hemofarm” je međunarodna kompanija, koja ima predstavništva u 30 zemalja i 3 kontinenta. U BIH i regionu je najveći proizvođač lijekova, a  90 % proizvodnje izvozi van BIH i regije.

Predstavništvo “Hemofarm” d.o.o Banjaluka je dugogodišnji partner i saradnik JZU Dom zdravlja Tešanj. Pored neminovne poslovne saradnje, ova farmaceutska kompanija je podržala mnoge društveno – korisne projekte i aktivnosti u ustanovi i lokalnoj zajednici. Učestovala je u nabavci medicinske opreme, a podržala je i projekte usavršavanja  i unapređenje medicinskog osoblja JZU Dom zdravlja Tešanj. 

Pored toga, zajedno sa menadžmentom JZU Dom zdravlja Tešanj, organizovala je i podržala set aktivnosti obilježavanja 31. oktobra – Dana ustanove. Ovaj dan se obilježava od 1945.godine, kada je JZU Dom zdravlja Tešanj i osnovan. Iako je tokom godina, nekoliko puta trpio različite registracije, ostala je najznačajnija zdravstvena ustanova u domenu primarne zdravstvene zaštite. 

Povodom Dana JZU Dom zdravlja Tešanj, s setom aktivnosti, menadžment je nastojao uljepšati dan uposlenicima i penzionerima, jer su ljudski resursi bili i ostali najznačajniji element razvoja i unapređenja ustanove.

 

Share: