Održane radionice za učenike i nastavničko osoblje srednjih škola

Održane radionice za učenike i nastavničko osoblje srednjih škola

Protekle sedmice, uposlenici Centra za mentalno zdravlje JZU Dom zdravlja Tešanj su održali 5 radionica za učenike Srednje tehničke škole i Gimnazije Tešanj.

Radionice su u sklopu projekta “Povećanje blagostanja adolescenata kroz jačanje protektivnih faktora u školskom okruženju”, koje sprovodi  Centar za mentalno zdravlje, uz podršku Projekta mentalnog zdravlja u BIH i Asocijacije XY, Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS. 

Cilj ovog projekta je smanjenje rizičnih faktora i poboljšanje protektivnih faktora koji su namijenjeni osjetljivim grupama populacije i onima kod kojih postoji rizik da to postanu. Time će se u zajednici/školama postići navedena dva specifična cilja: ojačan školski kadar za kreiranje pozitivne školske klime i ojačani protektivni faktori kod učenika.

Radionicama u srednjoškolskom centru Tešanj je prisustovalo 70 učenika drugih razreda Srednje tehničke škole i Gimnazije, a planirana je organizacija još 15 radionica sa različitim temama. 

 

Share: