“Bilim Ilac” BIH obradovao mališane u Domu zdravlja Tešanj

“Bilim Ilac” BIH obradovao mališane u Domu zdravlja Tešanj

Protekle sedmice, u posjeti JZU Dom zdravlja Tešanj su boravili predstavnici farmaceutske kompanije “Bilim Ilac” BIH, koji su  posjetili  Centar za rani rast i razvoj JZU Dom zdravlja Tešanj i tom prilikom djeci uručili  novogodišnje paketiće.

Inače, “Bilim Ilac” je turska farmaceutska kompanija, koja je osnovana  1953.godine. Godišnje proizvodi oko 250 miliona kutija lijekova, što predstavlja 17% farmaceutske proizvodnje u Turskoj. Svoje lijekove plasiraju u 48 država svijeta, među kojima je i BIH. 

Predstavnica kompanije u BIH, gđa Amila Muradbegović – Velić ističe da  “Bilim Ilac”  ima izuzetnu saradnju sa zdravstvenim ustanovama i institucijama u BIH, te da su zadovoljni sa  poslovnim aktivnostima u državi. Pored toga, navela je da politika kompanije daje veliki značaj društveno -korisnim projektima  u lokalnim zajednicama, zbog čega predstavništva kreiraju  akcije u različitim sredinama, širom BIH. Jedna od tih akcija je i podjela novogodišnjih paketića u dječijim odjeljenjima i centrima za rani rast i razvoj u cijeloj BIH, pa tako i u JZU Dom zdravlja Tešanj.

Direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov i rukovodilac Centra za rani rast i razvoj, dr. Aida Mehić  se zahvaljuju kompaniji na novogodišnjoj gesti, koja je obradovala djecu  u Centru za rani rast i razvoj , ali i na nesebičnoj i kontinuiranoj podršci u svakodnevnom radu ustanove. 

Share: