Organizovana ekskurzija u Mostar

Organizovana ekskurzija u Mostar

Dana 04.03.2017.godine (subota), menadžement JZU Dom zdravlja Tešanj je, za sve radnice, organizovao jednodnevnu ekskurziju u Mostar.

Povod organizacije je obilježavanje 8. marta – Međunarodnog dana žena, kojeg menadžment  tradicionalno obilježava svake godine. Naime, pored ekskurzije, JZU Dom zdravlja Tešanj je organizovala nekoliko aktivnosti, koje nastoje uljepšati  praznični dan ženama u ustanovi.

Povodom cjelokupne organizacije, direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov je rekao:”90% radnika JZU Dom zdravlja Tešanj čine žene, koje svojim znanjem, radom i angažiranošću, svakodnevno doprinose ustanovi i zdravstvenom sektoru. Većina njih je bila tu kada je bilo najteže, kada je trebalo rizikovati svoje živote i ostavljati svoje najmilije, kako bi se pomogli i spašavali tuđi životi. To ima posebnu težinu, koju naša ustanova ne može zaboraviti i nastoji cijeniti u svakom pogledu. A sve aktivnosti, koje se organizuju u susret 8.martu, samo su mali znak pažnje i zahvalnosti ženama u našem kolektivu.”

Share: