Sastanak menadžmenta i Sindikata JZU Dom zdravlja Tešanj

Sastanak menadžmenta i Sindikata JZU Dom zdravlja Tešanj

Dana 17.05.2017.godine (srijeda), u sali JZU Dom zdravlja Tešanj, održan je sastanak direktora ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrova i članova Izvršnog odbora Sindikata ustanove.

Glavni cilj sastanka je razgovor i informisanje o uslađenosti internih akata sa zakonskim i podzakonskim aktima u Federaciji BiH.

Direktor Mudrov je informisao članove Izvršnog odbora o svim aktivnostima i obavezama u ovoj oblasti, te naznačio da je formirana radna komisija, koja do sredine narednog mjeseca, mora finalizirati sve poslove na polju usklađivanja i regulisanja internih akata.

Predsjednik Izvršnog odbora Sindikata Kenan Turkeš, je informisao članove i menadžment o trenutnim i narednim aktivnostima Sindikata, a posebno je naglasio izvještaj rada Komisije za dodjelu socijalne pomoći pri Sindikatu.

Inače, ovo je već peta sjednica Izvršnog odbora, koji je izabran na vanrednoj skupštini 02.03.2017.godine, a na kojoj su radnici JZU Dom zdravlja Tešanj izabrali da će ih predstavljati sljedeći članovi odbora:

  1. Turkeš Kenan (med.tehničar)- predsjednik
  2. Podrugović Omer (viši med.tehničar) – član
  3.  Kantić Fatima (med.sestra) – član
  4. Emina Turalić (mr.sci psihologije) – član
  5. Naza Čapljić (ekon.tehničar) – član 

Na sastanku je iskazano zadovoljstvo zbog trenutnih aktivnosti Sindikata, interesom radnika za članstvo, te koordinacije i komunikacije između radnika i menadžmenta.  

Jedan od zaključaka sastanka je nastavak saradnje u svim aktivnostima, koje su u interesu ustanove i radnika, te da je zajednički cilj poboljšanje kvalitete usluga krajnjim korisnicima s područja općine Tešanj i šire. 

 

Share: