Stručni skup u Sarajevu

Stručni skup u Sarajevu

Dana 18.06.2018.godine (ponedjeljak), Federalno ministarstvo zdravstva i Univerzitet u Tuzli su organizovali stručni skup o bihevioralnim ovisnostima u BiH.

Cilj organizacije ovog stručnog skupa je osnaživanje profesionalaca kroz odabrana predavanja i razmjena iskustva, koje će biti ključne za buduće djelovanje institucija.

Naime, do sada, na prostoru BiH nisu organizovane aktivnosti sličnog tipa, niti su se institucije fokusirale na sistemski pristup rješavanja problema bihevioralnih ovisnosti u našem društvu.Ali,zahvaljujući zajedničkim naporima akademske zajednice i resornog ministarstva, stručni tim je prezentirao savremene trendove, analizu struke, te naveo određene metode rješavanja problema. Krajnji rezultat skupa je zbornik radova, koji će detaljno obrazložiti iskustva i mišljenja, te dati smjernice za budući rad.

Podršku skupu je dao i direktor JZU Dom zdravlja Tešanj, prim.dr. Hidajet Mudrov koji je prezentirao stavove o ovoj tematici, te naveo određena zapažanja iz općine Tešanj. On je naglasio potrebu kontinuiranih i sistematskih aktivnosti nadležnih institucija i pojedinaca u svakoj lokalnoj zajednici, koje će osnažiti profesionalce i timove, ali i smanjiti broj bihevioralnih ovisnosti u društvu.

Share: