Investicijski projekti JZU Dom zdravlja Tešanj

Investicijski projekti JZU Dom zdravlja Tešanj

JZU Dom zdravlja Tešanj aktivno radi na ispunjavanju ciljeva ustanove i implementaciji investicijskih projekata za tekuću godinu. Trenutno  se realizuju tri pojekta:

  1. Izgradnja nove ambulante u MZ Piljužići
  2. Uređenje dvorišta i proširenje parking prostora ambulante u Jelahu
  3. Izgradnja cjevovoda u Kaloševiću i trajno rješenje vodosnadbijevanja ambulante Kalošević

Naime, zahvaljujući zajedničkim financijskim sredstvima Općine Tešanj i JZU Dom zdravlja Tešanj započeta je gradnja nove ambulante Piljužići, a do kraja godine očekuje se finalizacija građevinskih radova i početak pružanja primarne zdravstvene zaštite u novim prostorijama. Aktivno se radi na uređenju parking prostora u ambulanti Jelah, koji trenutno nema dovoljno kapaciteta da primi dnevni priliv pacijenata u ambulanti. Duži vremenski period, JZU Dom zdravlja Tešanj ima problem u urednom vodosnadbijevanju ambulante Kalošević, jer lokalni vodovod ne može obezbijediti svakodnevnu i jednaku vodoopskrbu ambulante. Ali, zahvaljujući saglasnosti O. Š. „Abdulvehab Ilhamija“ Kalošević i MZ Kalošević za raskopavanje i priključak na vodovodnu mrežu osnovne škole,dugogodišnji problem će biti riješen.

Realizacija ciljeva ustanove za tekuću godinu je ocijenjena veoma uspješno. U prvoj polovini godine, procenat realizacije je 70%, a 100% realizacija se očekuje do kraja  godine.

 

Share: