Održan XXIII stručni sastanak

Održan XXIII stručni sastanak

Dana 16.10.2014. godine održan je redovan stručni sastanak na kojem je direktor rukovodiocima službi prezentirao izvještaj o radu službi za septembar 2014. godine.

Tokom sastanka razgovaralo se o prekoračenjima ugovorenih sredstava za lijekove na recept. Ugovorena sredstva za lijekove na recept za 2014. godinu su u ukupnom iznosu od 1.842.617 KM za 40.060 osiguranih lica općine Tešanj,.Obzirom da je za period januar-septembar utrošeno 1.700.386,55 KM utvrđeno prekoračenje za navedeni period je 318,423,9 KM, a do kraja godine prekoračenje će biti daleko veće.

Direktor je rukovodioce službi informirao o toku održanog prvog sastanka Komisije za poboljšanje kvaliteta i bezbjednosti zdravstvenih uslluga JZU Doma zdravlja Tešanj i anketiranju korisnika zdravstvenih usluga i zaposlenika koje će uslijediti u narednom periodu. Anketiranje će se provesti u cilju mjerenja zadovoljstva korisnika pruženim zdravstvenim uslugama,odnosno zadovoljstva zaposlenika organizacijom i funkcionisanjem rada Doma zdravlja Tešanj.

Škapurević dr Suada rukovodilac Centra za mentalno zdravlje JZU Doma zdravlja podnijela je izvještaj o aktivnostima koje su provedene u povodu obilježavanja svjetskog Dana mentalnog zdravlja “ Dan otvorenih vrata” . Obilježavanje Dana mentalnog zdravlja organizirano je 10.10.2014. godine u prostorijama Centra.

Član IO Ljekarske komore Prim.dr Samir Hundur informisao je rukovodioce službi o održanoj redovnoj izvještajnoj skupštini ljekarske komore.ZE-DO kantona.

Rukovodioci službi su na sastanku dobili primjerak Stručnog dokumenta „Standardi i normativi zdravstvene zaštite i nomenklatura usluga u Federaciji Bosne i Hercegovine“- PLAVA KNJIGA 2014.

 

Standardi i normativi zdravstvene zaštite predstavljaju stručno, naučno i iskustveno dogovorene norme kojima se na realnim osnovama objektivizira rad u zdravstvu i osigurava kvalitet usluga.

Share: