Održan XXIV stručni sastanak

Održan XXIV stručni sastanak

U okviru redovnog stručnog sastanka rukovodioca službi održanog 20.11.2014. godine direktor je prezentirao izvještaj o radu službi JZU Dom zdravlja Tešanj za oktobar i rekapitulaciju potrošnje lijekova sa esencijalne liste.

Prekoračenja po osnovu utroška sredstava za esencijalnu listu lijekova za oktobar su veća u odnosu na prethodni mjesec za 5.911 KM. Ugovorena sredstva za lijekove na recept za 2014. godinu su u ukupnom iznosu od 1.842.617 KM za 40.060 osiguranih lica općine Tešanj, Za prvih deset mjeseci 2014.godine utrošeno je 1.897.262,11KM, tako da su limitirana sredstva za 2014. zaključno sa mjesecom oktobrom prekoračena za 54.645,11 KM.

Direktor je rukovodioce službi upoznao sa aktivnostima u Domu zdravlja za period između dva stručna sastanka. U Sarajevu je održana radionica ”Perspektive sestrinstva u zajednici “ na kojoj je otvoren dijalog o budućnosti, odnosno razvoju službe patronažnih sestara u zajednici na području FBIH. U ministarstvu zdravstva ZDK održan je radni sastanak ministrice zdravstva sa direktorima Domova zdravlja na području kantona. Sastanku su prisustvovali predstavnici ministarstva zdravstva FBIH i stručni tim kompanije “ med IT “ koja je zadužena za softversku aplikaciju, odnosno proces informatizacije primarne zdravstvene zaštite, te će ubrzo uslijediti nastavak aktivnosti vezan za edukaciju kadra.

Na nivou pet zdravstvenih ustanova ( općine Doboj Jug, Usora, Maglaj i Tešanj,) formiran je etički komitet , a UO Doma zdravlja Tešanj dao je saglasnost na ugovor u okviru kojeg je definisan način rada etičkog komiteta.

Za potrebe kabineta za funkcionalnu dijagnostiku kupljen je ergometar T2100 i dva holtera za EKG i krvni pritisak, Ubrzo će uslijediti prijem volontera u okviru projekta Vlade ZE-DO kantona, a na sastanku je razgovarano o dugogodišnjem problemu vezanom za mrtvozorstvo.

Direktor je rukovodice službi informirao o provođenju ankete među zaposlenicima na dan 20.11.2014. godine , a anketiranje pacijenata u cilju mjerenja zadovoljstva pruženim zdravstvenim uslugama je predviđeno za narednu sedmicu.

Na sastanku je od rukovodioca zatraženo da u okviru svojih službi informiraju zaposlenike o toku stručnog sastanka, odnosno da zaposlenici po službama budu pravovremeno informirani o aktivnostima unutar Doma zdravlja Tešanj.

 

Share: