AKAZ finalizirao ciklus edukacija u JZU Dom zdravlja Tešanj

AKAZ finalizirao ciklus edukacija u JZU Dom zdravlja Tešanj

Dana 02.06.2015.godine (utorak), u 14:00 sati, u prostorijama JZU Dom zdravlja Tešanj, Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH (AKAZ) je održala završne edukacije u sklopu programa unapređenja kvalitete i sigurnosti  za 35 predstavnika porodične medicine iz Tešnja, Maglaja, Gradačca, Usore i poliklinike Medicus Tešanj.

 Završno predavanje je predstavilo teme: „Sistem prigovora/žalbi, pohvala i sugestija u zdravstvenoj ustanovi“, zatim „Pravna i etička pitanja u medicinskoj praksi“, a ujedno, i informacije o rukovođenju projektima, procesima akreditacije i podizanju kvalitete u zdravstvenim ustanovama na području ove regije. U svojstvu predavača su bile mr.sci. Maida Nuhić – dugogodišnja certificirana edukatorica i stručnjakinja u polju pravnih nauka, te Melka Mercvajler – predstavnica i uposlenica AKAZ-a.

Ciklus edukacija predstavlja prve korake, koje zdravstvena ustanova čini u procesu akreditacije i unapređenja kvalitete i sigurnosti. Do sada je ovu obuku pohađalo više od 4000 medicinskih predstavnika iz cijele BiH. Dom zdravlja Tešanj je educirao 11 predstavnika porodične medicine, i sada predstoje naredne aktivnosti i koraci akreditacije ustanove.

Nakon predavanja, organizatori su podijelili certifikate o završenoj obuci, te poželjeli sreću i uspjeh u budućem radu svim prisutnim učesnicima. 

Share: