Domu zdravlja Tešanj uručena 2 nova inhalatora

Domu zdravlja Tešanj uručena 2 nova inhalatora

Menadžment JZU Dom zdravlja Tešanj konstantno radi na poboljšanju komunikacije i saradnje sa farmaceutskim kućama širom Bosne i Hercegovine. Zajedno sa farmaceutskim predstavnicima radi na uspostavi kvalitetne i sigurne zdravstvene zaštite na području lokalne zajednice.

Naime, unutar ustanove organizovane su zajedničke informativno-edukativne aktivnosti, tehnička pomoć i podrška, te sastanci koji doprinose poboljšanju zdravstvenih usluga.

U znak uspješne dugogodišnje saradnje, predstavnici farmaceutske kuće Boehringen Ingelheim RCV Gmbh&Co KG u BiH su posjetili Dom zdravlja Tešanj i tom prilikom uručili donaciju u obliku dva inhalatora sa priručnikom.

Direktor JZU Dom zdravlja Tešanj, prim.dr. Hidajet Mudrov je iskazao zahvalnost ovoj farmaceutskoj kući na donaciji i pomoći:”Jako smo zadovoljni sa saradnjom s Boehringen Ingelheim RCV Gmbh&Co KG. To je farmaceutska kuća koja je poznata po  humantarnom djelovanju u mnogim zdravstvenim ustanovama širom BiH, ali i svijeta.Nadamo se uspješnoj saradnji i u budućnosti.” 

 

Share: