Održan sastanak sa predstavnicima kompanije “Hoffmann La Roche” BiH

Održan sastanak sa predstavnicima kompanije “Hoffmann La Roche” BiH

Danas su JZU Dom zdravlja Tešanj posjetili predstavnici “Hoffmann La Roche” BiH, koja predstavlja vodeću farmaceutsku kompaniju u realizaciji projekata za unapređenje zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovini.

Naime, ova kompanija je prepoznatljiva po inovativnosti i uslugama za ranu detekciju, prevenciju, dijagnozu i tretman oboljenja, a obezbijedila je upotrebu prvih proizvoda, koji su krojeni prema potrebi specifičnih grupa pacijenata. 

U JZU Dom zdravlja Tešanj su došli s ciljem razvoja  implementacije projekata u oblasti porodične medicine, a u kojoj će se svi timovi porodične medicine educirati i dodatno certificirati za pravilan tretman najčešćih oboljenja i dijagnoza kod pacijenata. Najviše pažnje će se usmjeriti na pravilan tretman dijabetesa i obezbjeđivanje adekvatne opreme za pomoć dijabetičarima na području općine Tešanj. 

Tokom posjete, direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov je izjavio: “Čast i zadovoljstvo nam je što imamo priliku sarađivati sa ovako respektabilnom kompanijom, koja svakodnevno radi na značajnim zdravstvenim projektima. Smatramo da će implementacija projekta iz oblasti porodične medicine uveliko doprinijeti našoj ustanovi, te pomoći u obezbjeđivanju najbolje i najkvalitetnije usluge u našim prostorijama.”

 

Share: