JZU Dom zdravlja Tešanj učestovala u projektu Ambasade SAD-a u BiH

JZU Dom zdravlja Tešanj učestovala u projektu Ambasade SAD-a u BiH

Dana 03.02.2016.godine (srijeda), u prostorijama O.Š. “Huso Hodžić” Tešanj, održana su 2 namjenska programa obuke prve pomoći za nastavno osoblje i učenike.

Organizatori cjelokupnih aktivnosti su O.Š.”Huso Hodžić” Tešanj, uz pomoć i podršku O.Š. “Klokotnica” Doboj-Istok i O.Š.” Fra Ivan Frano Jukić” – Sivša Usora. Programi obuke su financijski podržani od strane Ambasade SAD-a u BiH, a pored nastavnog osoblja i učenika tri škole, cjelokupnoj realizaciji su doprinijeli i: Civilna zaštita Tešanj, Crveni križ/krst Tešanj, Služba hitne medicinske pomoći JZU Doma zdravlja Tešanj, Policijska stanica Tešanj, Profesionalna vatrogasna jedinica Tešanj i Dobrovoljno vatrogasno društvo “Tešanj 1905”. 

Povodom realizacije spomenutih aktivnosti, rukovodilac Službe hitne medicinske pomoći, dr. Amir Dujsić je rekao:” Tim Službe hitne medicinske pomoći JZU Dom zdravlja Tešanj je konstantno na raspolaganju svim građanima općine Tešanj, ali i svim organizatorima društveno-korisnih aktivnosti i projekata u našoj lokalnoj zajednici. Zadovoljstvo nam je što smo, zajedno s svim interventnim službama općine Tešanj, doprinijeli ovom projektu i educirali djecu i nastavno osoblje o prvoj pomoći u urgentnim situacijama. I u budućnosti, planiramo biti dio sličnih projekata i incijativa.”

 

Share: