JZU Dom zdravlja Tešanj posjetio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ZDK

JZU Dom zdravlja Tešanj posjetio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ZDK

U petak, 05.02.2016.godine, JZU Dom zdravlja Tešanj je posjetio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ZDK, gdin Himzo Smajić.

Tokom posjete, ministar se upoznao sa aktivnostima i uslugama koje pruža ova zdravstvena ustanova, te trenutnim uređenjima glavne zgrade ustanove.

Iako, zdravstvo nije oblast kojom se bavi Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ZDK, ministar Smajić je posjetio ovu ustanovu i tom prilikom izrazio svoje oduševljenje sa viđenim. Naime, tokom svog mandata, ministar nastoji posjetiti sve javne ustanove sa područja općine Tešanj, te prepoznati akcije i mjere s kojima se može pomoći i podržavati njihov rad i samim tim, kako on kaže, podržavati razvoj općine Tešanj.

Tokom razgovora sa ministrom, direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov je kazao:” Drago nam je što smo ugostili ministra Smajića, koji je svojom posjetom pokazao da se brine za svaki segment društva i zajednice, te da se ne drži primarno samo oblasti ministarstva kojem rukovodi. Ministar Smajić je prepoznao naš kvalitetan i uspješan rad, te obećao pomoć i podršku u našim aktivnostima na području ZDK.”

Share: