Održana III edukacija za članove SHMP-a

Održana III edukacija za članove SHMP-a

Dana 03.03.2016.godine (četvrtak), u 16:30 sati, u sali JZU Dom zdravlja Tešanj, održana je III edukacija za timove Službe hitne medicinske pomoći (SHMP).

Predavač na edukaciji je dr.med.sci.prim. Enes Hodžić, spec.hirurg, koji je predstavio temu akutnog abdomena: definicija, simptomi, klinički znaci, razlozi nastanka, dijagnostički postupci i vrste terapija. 

Ovo je treća u nizu edukacija, koju organizuje JZU Dom zdravlja Tešanj  s ciljem obezbjeđivanja najkvalitetnije i najstručnije medicinske pomoći i unapređenja zdravstvene zaštite na ovom području. U narednom periodu, planirana je i edukacija o vaskularnoj hirurgiji, te o saradnji timova SHMP-a i hirurških ambulanata. 

Povodom održavanja spomenuth edukacija, rukovodilac Službe hitne medicinske pomoći, dr. Amir Dujsić je kazao:”Rukovodstvo JZU Dom zdravlja Tešanj kontinuirano radi na unapređenju primarne zdravstvene zaštite i osiguravanju kvalitetne, stručne i sigurne zdravstvene usluge. Iskreno se nadam da će naš trud i rad prepoznati građani općine Tešanj, te da ćemo dosegnuti najveće standarde kvalitete i sigurnosti rada.”

Share: