JZU Dom zdravlja Tešanj gradi nove prostorije

JZU Dom zdravlja Tešanj gradi nove prostorije

Dana 07.07.2016.godine, u prostorijama JZU Dom zdravlja Tešanj, upriličeno je potpisivanje ugovora o saradnji između JZU Dom zdravlja Tešanj i građevinske firme “Inter” d.o.o Tešanj. Ugovor se odnosi na početak građevinskih radova na zgradi iznad garaža ustanove,a u kojoj će biti smješten Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju JZU Dom zdravlja Tešanj.

Ukupna vrijednost investicije je 117.412, 39 KM i ona će u najvećoj mjeri biti obezbijeđena iz budžeta ustanove, dok će jedan dio biti obezbijeđen  iz općinskog budžeta. Naime, Općina Tešanj će podržati izgradnju prostorija sa 30.000 KM, dok će 87.412 KM osigurati JZU Dom zdravlja Tešanj.

Izgradnja novih prostorija Centra je jedan od  najznačajnijih ciljeva  rukovodstva ustanove, koji ga je uvrstio u prioritetne ciljeve u tekućoj godini. Tokom potpisivanja, direktor Mudrov je istaknuo:  “Izgradnja novih prostorija Centra je naš primarni cilj, jer sadašnje prostorije nisu u mogućnosti podnijeti sve potrebe pacijenata s ovog područja. Neophodni su novi prostorni kapaciteti, u kojima bi se osigurala komotnija, efikasnija i efektivnija usluga fizikalne medicine i rehabilitacije.Iskreno ćemo se truditi obezbijediti sva financijska sredstva u što kraćem roku i finalizirati izgradnju prostorija, kako bi naši pacijenti što brže i efikasnije ostvarili najbolju i najkvalitetniju uslugu.”

Direktor firme, gdin Dino Ahmić je rekao: “Zadovoljstvo nam je biti dio ovog projekta i učestovati u proširenju i unapređenju JZU Dom zdravlja Tešanj. Čestitamo ustanovi na početku projekta i želimo svu sreću u budućem radu i djelovanju.”

Prvi građevinski radovi će početi u augustu. 

Share: