Održan 48. stručni sastanak

Održan 48. stručni sastanak

Dana 22.11.2016.godine (utorak), u sali JZU Dom zdravlja Tešanj, održan je 48. stručni sastanak.

Dnevni red je sačinjavao:

  1. Mjesečni izvještaj o radu
  2. Aktuelnosti u ustanovi
  3. Razno

Na samom početku, direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov je prezentirao izvještaj o radu ustanove u proteklom mjesecu, a rukovodioci službi su dostavili detaljne podatke o radu službi. 

Tokom prezentacije, naglašeno je sljedeće:

  • Ministarstvo zdravstva ZDK je proslijedilo dopis u kojem od svih domova zdravlja traži efikasniju i efektivniju prijemenu AIS softvera u službama porodične medicine. 
  • ZZO i Ministarstvo zdravstva ZDK zahtijevaju formiranje Komisije o potrošnji lijekova sa esencijalne liste unutar svake zdravstvene ustanove na području kantona. 
  • U toku je izrada Plana javnih nabavki i potreba službi za narednu godinu, kao i formiranje prioritetnih ciljeva u 2017.godini.

Shodno tome, doneseni su sljedeći zaključci:

  1. Služba porodične medicine JZU Dom zdravlja Tešanj će detaljno proučiti AIS softver i u potpunosti ga koristiti u narednom radu.
  2. JZU Dom zdravlja Tešanj je formirao komisiju koja analizira potrošnju lijekova sa kantonalne esencijalne liste lijekova. Komisija će redovno informisati menadžment ustanove o radu, te će zajednički poduzimati mjere sprečavanja potrošnje lijekova, kao i sprečavanje eventualnih zloupotreba neopravdanog trošenja sredstava za esencijalnu listu.
  3. Sve službe imaju pravo dostaviti prijedlog ciljeva za narednu godinu, a na osnovu pristiglih prijedloga, upravni odbor će sačiniti konačnu listu ciljeva. 

 

Share: