Održana radionica o izvorima jonizirajućeg zračenja

Održana radionica o izvorima jonizirajućeg zračenja

Dana 07.12.2016.godine (srijeda), u sali hotela “Hollywood” Sarajevo, održana je radionica: “Regionalni okvir i nadležnosti Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost i Europske unije vezani za izvore jonizirajućeg zračenja i nuklearne tehnologije u nauci, industriji, poljoprivredi,medicini i veterini.”

Glavni organizator je Državna regulatorna agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost BIH, uz pomoć i podršku partnera iz Europske unije. 

Radionice su organizovane u Banjaluci, Mostaru, Tuzli i Sarajevu, i na njima je prisustovao veliki broj predstavnika institucija i ustanova iz oblasti poljoprivrede, medicine, nauke, industrije i veterine. 

Glavni cilj radionice je predstavljanje baze podataka, e- learninga i pristupa međunarodnom nuklearnom informacionom sistemu, te prezentacija projekata međunarodne agencije za atomsku energiju.

Radionici su prisustovali i predstavnici JZU Dom zdravlja Tešanj, direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov i viši RTG tehničar iz Službe za RTG dijagnostiku, Dado Hundur. 

 

Share: