Održano predavanje u Ambulanti Novi Miljanovci

Održano predavanje u Ambulanti Novi Miljanovci

Dana 08.09.2017.godine (petak), u sali MZ Novi Miljanovci, održano je predavanje o liječenju kardiovaskularnih oboljenja; posebni osvrt na hipertenziju.

Predavanju su prisustovali korisnici usluga s područja MZ Miljanovci -Lončari i Novi Miljanovci, a u ulozi predavača je bila dr. Džana Kavazović. 

Inače, JZU Dom zdravlja Tešanj je organizovala ovo predavanje u saradnji sa Općinom Tešanj i to u sklopu realizacije Općinskih ciljeva iz oblasti zdravstva za 2017.godinu. Naime, zajednički se nastoje realizovati aktivnosti za tri cilja, a sa organizacijom edukativnih predavanja u mjesnim zajednicama, nastoji se doprinijeti prevenciji bolesti i promociji zdravlja stanovništva u općini Tešanj.

Nakon edukativnog dijela, upriličeno je besplatno mjerenje krvnog pritiska, kao i prezentacija najkorisnijih uputa i savjeta za hipertenzičare. 

Povodom organizacije predavanja, direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov je kazao: ” U narednom periodu,naša ustanova će realizovati predavanja u svim područnim ambulantama Doma zdravlja i centralnoj zgradi, a predviđene su i određene edukacije za učenike srednjih škola. Zahvaljujemo Općini Tešanj na saradnji, a naši timovi su otvoreni za sve vidove saradnje sa institucijama i organizacijama koje imaju cilj promociju i unapređenje zdravlja lokalnog stanovništva.” 

Share: