JZU Dom zdravlja Tešanj primila donaciju iz Švicarske

JZU Dom zdravlja Tešanj primila donaciju iz Švicarske

Dana 21.11.2017.godine,predstavnici JZU Dom zdravlja Tešanj su posjetili mjesnu zajednicu Trepče, u kojoj su zaprimili vrijednu donaciju medicinske opreme i pomagala iz Švicarske.

Donacija se sastoji od nekoliko kreveta i kolica za Službu hitne medicinske pomoći, te nekoliko medicinskih pomagala za Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, a zahvaljujući mještaninu MZ Trepče, Muhamedu Hasanbašiću, dovezena je iz privatne poliklinike Bad Schinznach iz Švicarske.

V.d. direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov se zahvalio gdinu Hasanbašiću na velikom trudu, kao i švicarskoj zdravstvenoj ustanovi na dodijeljenoj donaciji i podršci. Tokom prijema donacije, direktor je rekao da ovo nije prvi put da JZU Dom zdravlja Tešanj prima donacije iz Švicarske, istaknuvši da su slične donacije dodijeljene i prethodne dvije godine. Zahvaljujući dobrim ljudima, kolege iz švicarskih zdravstvenih ustanova misle na potrebe JZU Dom zdravlja Tešanj i kontinuirano održavaju komunikaciju i saradnju sa zdravstvenim ustanovama s ovog područja.

Share: