INTERNA EDUKACIJA: „Vještine rukovođenja i upravljanje organizacijom“

INTERNA EDUKACIJA: „Vještine rukovođenja i upravljanje organizacijom“

Vizija JZU Dom zdravlja „Izudin Mulabećirović-Izo“ Tešanj je biti prepoznatljiva i respektabilna zdravstvena ustanova, koja osigurava vrhunski kvalitet, znanje i sposobnost u pružanju medicinskih usluga iz oblasti primarne zdravstvene zaštite.

Kako bi dosegao viziju, Dom zdravlja konstantno radi na unapređenju usluga i osiguranju zadovoljstva pacijenata. Redovno se organizuju interne edukacije, seminari i stručni sastanci s ciljem proširivanjem znanja i unapređenja stručnosti kadra.

Shodno tome, 18. i 19.02.2015.godine (srijeda i četvrtak), u prostorijama Doma zdravlja održana je edukacija „Vještine rukovođenja i upravljanje organizacijom“, na kojoj je prisustovalo 24 učesnika. Svi prisutni su imali priliku proširiti svoje znanje o pravilima i odgovornosti rukovođenja, rješavanju konflikata, funkciji menadžmenta, te osvrnuti se na kodeks ponašanja u zdravstvu.

Među učesnicima su rukovodioci i glavne medicinske sestre službi, koji su odgovorni za dalju prezentaciju i primjenu stečenog znanja unutar svojih odjela.

Edukaciju su vodili eminentni predavači iz Centra za edukaciju i poslovno savjetovanje Gradačac (Business Educa d.o.o) Mr. sci. Nadira Duraković i Prof.dr. Jagoda Nedić.

Share: