Održan XXVII stručni sastanak

Održan XXVII stručni sastanak

U okviru redovnog stručnog sastanka rukovodioca službi održanog 19.02.2015. godine, direktor JZU Dom zdravlja Tešanj, Prim.dr. Hidajet Mudrov je prezentirao izvještaj rada službi za januar 2015. godine i rekapitulaciju potrošnje lijekova sa esencijalne liste.

Direktor je istaknuo manju potrošnju lijekova u odnosu na decembar 2014.godine i to za oko 25,000 KM. Pored toga, donesen je zaključak da na svakom narednom sastanku, svaki šef službe prezentira svoju službu i istakne aktivnosti, potrebe, probleme i načine unapređenja službe i kvalitete usluga.

Svi prisutni su diskutovali i o dvodnevnoj internoj edukaciji „Vještine rukovođenja i upravljanje organizacijom“, koja je organizovana za šefove i glavne sestre službi radi poboljšanja komunikacije, vještina rukovođenja, rješavanja konflikata i kodeksa ponašanja u zdravstvu.

Direktor je obavijestio prisutne i o povećanju vraćene participacije u odnosu na 2014.godinu, i to za 7.670 KM, te umrežavanju službe porodične medicine i dostavljenim indikatorima Agenciji za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBIH (AKAZ).

Begović dr Sadik rukovodilac službe za zdravstvenu zaštitu usta i zuba informisao je rukovodioce o toku održanog sastanka službe, a Galib dr Festa je ukazao na povećanje broja pacijenata i broja urađenih biohemijskih analiza u laboratoriju u Jelahu.

Tokom cjelokupnog rada članovi Stručnog vijeća su dužni pratiti tok realizacije ciljeva za 2015.godinu, te vršiti komparaciju sa ciljevima za prethodnu godinu.

Share: