Održan XXVIII stručni sastanak

Održan XXVIII stručni sastanak

Danas je, u prostorijama JZU Dom zdravlja Tešanj, održan stručni sastanak direktora sa rukovodiocima 11 službi Doma zdravlja Tešanj.

Dnevni red sastanka je sadržavao izvještaj o potrošnji lijekova u mjesecu februaru, aktivnostima službi, te informacija o aktuelnostima i skorijim planovima.

U uvodnom dijelu sastanka direktor JZU Dom zdravlja Tešanj, prim.dr. Hidajet Mudrov je prezentirao izvještaj o radu ustanove za mjesec februar, te informisao prisutne članove o: potrošnji lijekova, planiranoj kontroli Zavoda za zdravstveno osiguranje, ostvarenim priznanjima i zahvalnicama, planiranim i ostvarenim ciljevima ustanove za 2015.godinu, planu medijskog predstavljanja u tekućoj godini, edukacijama i seminarima za zaposlenike, te saradnji sa Agencijom za kvalitet i akreditaciju zdravstva FBiH.

Nakon otvorene diskusije, u kojoj su učestovali svi prisutni, doneseni su sljedeći zaključci:
• Potrošnja lijekova u februaru je iznosila 220.171 KM,
• U februaru je uočen povećan broj pacijenata u svim ambulantama i službama. Razlog su sezonske gripe i prehlade, koje su najčešće u ovom periodu.
• Direktor je istaknuo rad Hitne medicinske pomoći za vrijeme prirodnih nepogoda u protekloj godini, čiji rad je prepoznat i nagrađen od strane Štaba civilne pomoći općine Tešanj.
• U narednom periodu će se intenzivirati predstavljanje službi Doma zdravlja, putem službene web stranice i lokalnih medija.
• Svi rukovodioci službi će nastaviti timski raditi na poboljšanju zdravstvene usluge i osiguranju zadovoljstva korisnika.

Share: