Direktor JZU Dom zdravlja Tešanj predstavio ustanovu na poslovnim susretima firmi iz Austrije i BEAR regije

Direktor JZU Dom zdravlja Tešanj predstavio ustanovu na poslovnim susretima firmi iz Austrije i BEAR regije

U organizaciji Ambasade Savezne Republike Austrije u Bosni i Hercegovini od 27 –  28. 05. 2015. godine  održat će se susreti austrijskih privrednika sa privrednicima i predstavnicima općina Tešanj, Teslić i Žepče pod nazivom Finding Mission – BEAR zona i srednja Bosna. 

 Ovo je samostalna posjeta austrijskih biznismena u organizaciji Austrijske ambasade, koji su iskazali interes da posjete općine i uspješne kompanije ove regije, s ciljem upoznavanja sa resursima i mogućnostima za  uspostavljanje poslovne saradnje i investiranja.

U delegaciji austrijskih privrednika nalaze se predstavnici sedam kompanija iz različitih sektora, predstavnici trgovinske komore, te predstavnici ambasade R. Austrije.

Prvog dana susreta, u Banji Vrućici kod Teslića, upriličena je prezentacija BEAR zone, domaćih i austrijskih kompanija, a načelnici tri Općine su predstavili potencijale lokalnih zajednica. 

S obzirom da su poslovnom susretu prisustovali  i predstavnici  farmaceutskih kuća i zdravstvenih ustanova iz Austrije, direktor JZU Dom zdravlja Tešanj, prim.dr. Hidajet Mudrov je predstavio i promovisao aktivnosti menadžmenta ustanove.  U svojim obraćanjima, direktor je istaknuo aktuelne i planirane projekte ustanove, izrazio oduševljenje zbog organizacije ovog događaja na području ove regije i naveo neke od mogućnosti potencijalne saradnje u sektoru zdravstva. 

Share: