Posjeta i podrška UG „Smješak“ Sarajevo

Posjeta i podrška UG „Smješak“ Sarajevo

Dana 27.05.2015.godine (srijeda), JZU Dom zdravlja Tešanj su posjetili predstavnici udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci „Smješak“ Sarajevo. Naime, oni su posjetili Službu za mentalno zdravlje i tom prilikom, donirali vrijedne prehrambene pakete korisnicima ove službe.

 

UG „Smješak“ Sarajevo postoji tek dvije godine, ali u svom radu bilježe veliki broj humantarnih i projektnih aktivnosti, koje nastoje promovisati, pomagati i podržavati ranjive kategorije djece svih uzrasta, iz cijele Bosne i Hercegovine.

Predsjednica udruženja, gđa Jasminka Turkić-Iković je navela: „Zadovoljstvo nam je pomoći svima, koliko je u našoj moći. Zaista ulažemo mnogo truda i zajedno sa našim volonterima dajemo sve od sebe  kako bi izmamili osmijeh na licima djece i njihovih porodica. Čuli smo za rad JZU Dom zdravlja Tešanj i službe za mentalno zdravlje i nastojali organizirati ovu posjetu, kako bi se i sami uvjerili u pozitivna mišljenja i priče, te prikladnim poklonima obradovali najaktivnije korisnike spomenute službe.“

Ovo je prva posjeta Tešnju i uopće, JZU Dom zdravlja Tešanj, ali nakon sreće i zadovoljstva na licima 40 korisnika službe za mentalno zdravlje, te viđenom pristupu i profesionalnosti u ustanovi, udruženje će nastojati realizirati i buduće projekte  u ovoj  ustanovi.

I ovom prilikom, rukovodstvo JZU Dom zdravlja Tešanj se zahvaljuje  predstavnicima udruženja na posjeti i pomoći, te se iskreno raduje nastavku saradnje sa ovim plemenitim udruženjem.  

Share: