Podjela besplatnih trakica za dijabetičare

Podjela besplatnih trakica za dijabetičare

Danas je, u prostorijama JZU Dom zdravlja Tešanj, s početkom u 14:00 sati, upriličena podjela besplatnih trakica za mjerenje koncentracije šećera maloljetnim dijabetičarima s područja općine Tešanj.

Organizatori cjelokupne aktivnosti su JZU Dom zdravlja Tešanj i Udruženje dijabetičara „Sugar“ Tešanj, a realizacija je omogućena zahvaljujući donatorskim sredstvima Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje FBiH.

Spomenute trakice je dobilo ukupno 17-tero djece s područja općine Tešanj, koji se nalaze na evidenciji Doma zdravlja. Nakon podjele donacija upriličen je neformalni sastanak gdje su roditelji djece oboljele od dijabetesa, bili u prilici razmijeniti iskustva i znanja, te diskutovati o zajedničkom djelovanju i aktivnostima u budućem periodu. 

Roditelji djece dijabetičara ističu da: “Ova donacija je korisna i značajna, jer će  pomoći njihovoj djeci i zadovoljiti potrebu za trakicama u sljedeća dva mjeseca. Takođe, pohvaljuju zajedničke napore i aktivnosti udruženja i Doma zdravlja Tešanj, kroz koje se roditelji i djeca udružuju, dobijaju korisne savjete i veliku podršku u rješavanju svakodnevnih izazova. 

 

 

Share: