Akreditacija prve službe u Domu zdravlja Tešanj

Akreditacija prve službe u Domu zdravlja Tešanj

Dana 17.12. 2015.godine (četvrtak), u sali hotela “Hollywood” Ilidža, Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBIH (AKAZ) je organizovala stručni seminar za koordinatore kvalitete i zdravstvene menadžere.Cilj seminara je obilježavanje dana kvalitete u zdravstvu, ali i prezentacija novoakreditovanih službi i ustanova.

Seminaru su prisustovali predstavnici akreditovanih ustanova, apoteka, zavoda za javno zdravstvo i zdravstveni radnici iz cijele FBIH. Oni su predstavili svoja iskustva, te razmatrali jačanje i unapređenje modernih i održivih javnozdravstvenih strategija, kapaciteta i usluga za poboljšanje zdravlja stanovništva u BiH. JZU Dom zdravlja Tešanj su predstavljali prim.dr. Hidajet Mudrov-direktor ustanove i dr.Suada Škapurević- rukovodilac Centra za mentalno zdravlje. Oni su imali priliku prezentirati iskustva ustanove, ali i primiti priznanje Agencije o akreditaciji  Centra za mentalno zdravlje JZU Dom zdravlja Tešanj. Naime, ova služba je radila  nekoliko godina na ispunjavanju akreditacijskih kriterija, a u potpunosti ih je ispunila prošle sedmice, kada je i dobila stručnu ocjenu 92,8%. 

Prilikom preuzimanja priznanja, direktor Mudrov je rekao:” Ponosni smo na ovo priznanje, jer ono pokazuje da je naš dugogodišnji rad kvalitetan i uspješan. Naš cilj i prioritet je akreditacija svih službi i cjelokupne ustanove, na čemu ćemo intenzivno raditi i u budućnosti.”

 

Share: