Edukacija timova Službe hitne medicinske pomoći

Edukacija timova Službe hitne medicinske pomoći

Dana 17.02.2016.godine (srijeda), u sali JZU Dom zdravlja Tešanj održana je I edukacija timova Službe hitne medicinske pomoći JZU Dom zdravlja Tešanj.

Predavač na edukaciji je dr.med.sci.prim. Enes Hodžić, spec.hirurg, koji je predstavio temu rana: vrste, hirurške obrade i zarastanje, te načini zbrinjavanja pacijenata. 

Ovo je prva u nizu edukacija, koju organizuje JZU Dom zdravlja Tešanj  za timove Službe hitne medicinske pomoći. Naime, u narednom periodu planirane su još 4 edukacije, koje će predstaviti teme:

  • Bol: patofiziološki aspekti, vrste, karakteristike i propagacija,
  • Akutni abdomen: klinička slika, diferencijalna dijagnoza, dijagnostika, liječenje i prognoza,
  • Vaskularna hirurgija: nastanak oboljenja vaskularnog sistema, klinička slika, dijagnostika i liječenje.
  • Saradnja SHMP-a i hirurške ambulante.

S organizacijom i obezbjeđivanjem edukacija za uposlenike, menadžment JZU Dom zdravlja Tešanj nastoji obezbijediti najkvalitetniju i najstručniju medicinsku pomoć građanima općine Tešanj i unaprijediti zdravstvenu zaštitu na ovom području. 

Tokom uvodnog dijela edukacije, rukovodilac Službe hitne medicinske pomoći, dr. Amir Dujsić je kazao:”Rukovodstvo JZU Dom zdravlja Tešanj kontinuirano radi na unapređenju primarne zdravstvene zaštite i osiguravanju kvalitetne, stručne i sigurne zdravstvene usluge. Iskreno se nadam da će naš trud i rad prepoznati građani općine Tešanj, te da ćemo dosegnuti najveće standarde kvalitete i sigurnosti rada.”

Share: