Prezentacija aplikativnog softvera za e-recept

Prezentacija aplikativnog softvera za e-recept

Dana 24.02.2016.godine (srijeda), u sali RMK Prometa u Zenici, održana je prezentacija aplikativnog softvera za e-recept.

Organizator prezentacije je Zavod zdravstvenog osiguranja ZE-DO kantona (ZZO ZDK), dok su predstavnici Medit d.o.o. Sarajevo bili u svojstvu prezentatora projekta i softvera.

Pored velikog broja predstavnika zdravstvenih ustanova s područja kantona, događaju su prisustovali i predstavnici nadležnih ministarstva, kao i sam premijer, gdin Miralem Galijašević.

JZU Dom zdravlja Tešanj je predstavljao direktor, prim.dr. Hidajet Mudrov, koji je istaknuo:” Ova prezentacija predstavlja još jedan iskorak u reformi zdravstva, jer će zdravstveni kartoni pacijenata biti uvezani u jedinstven sistem, koji će biti dostupan svim ovlaštenim doktorima i medicinskom osoblju u cijelom kantonu, ali i FBiH. Ovakav pristup zdravstvenim podacima će unaprijediti zdravstvenu zaštitu u FBIH, jer će zdravstvena usluga biti brža, efikasnija i jednaka na cijelom području Federacije. Nadam da će uskoro ovaj projekat biti u potpunosti implementiran.”

Share: