Održan seminar: “Hidroakumulacije – šta nam daju, a šta uzimaju?”

Održan seminar: “Hidroakumulacije – šta nam daju, a šta uzimaju?”

Dana 22.03.2016.godine (utorak), u velikoj sali hotela “Zenica”, organizovan je seminar :” Hidroakumulacije – šta nam daju, a šta uzimaju?”, koji je imao za cilj ukazati na značaj vode i prezentovati podatke o hidroakumulacijama u zeničkoj kotlini.

Organizator seminara je Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. U svojstvu predavača i prezentatora su bili istaknuti stručnjaci i profesori u ovoj oblasti: prof.dr. Smajil Durmišević i doc.dr. Sanda Midžić – Kurtagić. 

Pored predstavnika nadležnih ministarstava, seminaru je prisustovao i veliki broj predstavnika domova zdravlja i zavoda za javno zdravstvo, lokalnih zajednica, komunalnih preduzeća i preduzeća koja gazduju slivnim područjima, te eko, sanitarni, komunalni i vodoprivredni inspektori. Ispred JZU Dom zdravlja Tešanj, seminaru su prisustovali direktor ustanove – prim.dr. Hidajet Mudrov i glavna sestra – Dževida Hadžikadunić.

Povodom organizacije ovog događaja, prim. dr. Hidajet Mudrov je kazao:” Ovaj seminar je na najbolji način obilježio 22.mart – Međunarodni dan vode, jer je sve prisutne podsjetio na značaj vode u svakodnevnom životu, te ukazao na potrebu konstantne brige i adekvatnog tretmana vodnih površina i objekata. JZU Dom zdravlja Tešanj je oduvijek učestovala u programima i aktivnostima koje imaju značajne poruke, te promovišu i utiču na poboljšanje kvalitete života, što će svakako, biti praksa i u budućnosti.”

 

Share: