Održana radionica u okviru IPA projekta

Održana radionica u okviru IPA projekta

Federalno ministarstvo zdravstva implementira IPA projekat pod nazivom “Jadranski model održive mobilnosti u oblasti zdravstvene zaštite”.

Osnovni cilj ovog projekta je razvoj i pilotiranje prekograničnog modela održive i efikasne komunikacije, razmjene podataka i iskustava među pružaocima zdravstvenih usluga, a u svrhu smanjenja nepotrebnog kretanja korisnika i pružaoca usluge zdravstvene zaštite.

S tim u vezi, 30. 03.2016.godine, u sali hotela Courtyard Marriot Sarajevo, federalno ministarstvo je organizovalo međunarodnu radionicu “Izazovi i mogućnosti uvođenja informacionih tehnologija u oblasti zdravstva”, s ciljem prezentacije dosadašnjih aktivnosti, razmjene iskustava zemalja u regionu prekogranične saradnje, te planiranja budućih aktivnosti.

Na istoimenoj radionici, prisustovao je i direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov, koji je bio jedini predstavnik zdravstvene struke iz kantona. Tokom radionice, direktor je istaknuo:” Naša ustanova daje punu podršku ovom projektu, jer projektni cilj doprinosi unapređenju zdravstvene zaštite u našoj državi. Naime, zahvaljujući njegovoj realizaciji, zdravstveni sistem u BiH će osjetiti pozitivne promjene i biti bliži EU standardima i normativima.”

 

Share: