Prim.dr. Hidajet Mudrov uspješno završio profesionalnu edukaciju iz zdravstvenog menadžmenta

Prim.dr. Hidajet Mudrov uspješno završio profesionalnu edukaciju iz zdravstvenog menadžmenta

Dana 04.05.2016.godine (srijeda), u sali Zavoda za javno zdravstvo FBIH, u Sarajevu, održana je svečana dodjela diploma za V generaciju polaznika kontinuirane profesionalne edukacije iz područja zdravstvenog menadžmenta.

Profesionalna edukacija iz zdravstvenog menadžmenta je zakonska obaveza za sve rukovodioce zdravstvenih ustanova s područja FBIH, a počela se provoditi 2012. godine. Glavni cilj edukacije je unapređenje rukovođenja zdravstvenim ustanovama, ali i unapređenje cjelokupnog zdravstvenog sistema u FBIH.

Organizatori i implementatori edukacije su Zavod za javno zdravstvo FBiH, u suradnji sa ekonomskim fakultetima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli, medicinskim fakultetima Mostar i Sarajevo, te Agencijom za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH. 

Na svečanoj promociji prisutnima su se obratili  doc. dr. Vjekoslav Mandić (federalni ministar zdravstva),  prim. dr. Davor Pehar (direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH), te prof. dr. Aziz Šunje (profesor Ekonomskog fakulteta Sarajevo). Nakon uvodnih obraćanja, ministar Mandić je čestitao na uspješnoj realizaciji programa, te je najuspješnijim polaznicima uručio diplome  o završenoj edukaciji i usavršavanju u oblasti zdravstvenog menadžmenta.

Inače, da bi uspješno finalizirali edukaciju, polaznici su morali zadovoljiti sve kriterije i uslove propisane zakonom, prisustovati kontinuiranim edukacijama i testovima, kompletirati tri nivoa nastavnog ciklusa (SHCE 1, SHCE 2 i SHCE 3), te napisati i odbraniti završni(diplomski) rad.

Među diplomantima V generacije, nalazi se i direktor JZU Dom zdravlja Tešanj, prim.dr. Hidajet Mudrov, koji je povodom svečane dodjele certifikata rekao: “Ova edukacija je omogućila mnoštvo korisnih informacija, znanja i vještina, koje su od koristi svakom menadžeru i rukovodiocu u njegovom svakodnevnom radu. Ujedno, pomogla je umrežavanju rukovodilaca zdravstvenih ustanova i institucija iz cijele FBiH, koji mogu  međusobno razmijeniti iskustva i pomoći jedni drugima u rješavanju poslovnih izazova.”

Share: