Održan seminar o verifikaciji mjerila u zdravstvu

Održan seminar o verifikaciji mjerila u zdravstvu

Dana 06.06.2016.godine (ponedjeljak), u Sarajevu, s početkom u 11:00 sati, održan je seminar  o verifikaciji mjerila u zdravstvu.Organizator ovog događaja je verifikacioni laboratorij “Verlab”d.o.o Sarajevo, koji je jedini mjeriteljski laboratorij imenovan od strane Instituta za mjeriteljstvo BiH, za pružanje usluga ispitivanja i verifikacije  medicinskih instrumenata.

Na seminaru su predstavljena osnovna znanja iz oblasti zakonskih mjerila u zdravstvu, te  prezentirani izvještaji i online baza podataka o obavljenim verifikacijama. 

Seminaru su, pored predstavnika Ministarstva zdravstva na svim niovima i nadležnih uprava za inspekcijske poslove, prisustovao i veliki broj predstavnika javnih i privatnih zdravstvenih ustanova. JZU Dom zdravlja Tešanj je predstavljao direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov, koji je istaknuo sljedeće : “Naša ustanova je među prvima u Federaciji BIH izvršila verifikaciju određenih medicinskih instrumenata i time pokazala spremnost i namjeru kontinuirane verifikacije i osiguranja najbolje i najkvalitetnije usluge pacijentima. Rezultati su bili među najboljima u Federaciji, a odlučni smo da tako nastavimo i u budućnosti.”

Share: