Posjeta firmi “MANN + HUMMEL BA” Tešanj

Posjeta firmi “MANN + HUMMEL BA” Tešanj

Dana 25.08.2016.godine (četvrtak), uposlenici JZU Dom zdravlja Tešanj su posjetili firmu “MANN + HUMMEL BA” Tešanj. Cilj posjete je upoznavanje sa radnim uslovima i aktivnostima firme, te razgovor o poboljšanju međusobne saradnje.

Predstavnike ustanove je dočekao direktor firme, gdin Mahmut Galijašević i rukovodilac službe ljudskih resursa, gđa Arjana Krivdić , koji su prezentirali razvojni put firme i njen odnos prema lokalnoj zajednici. Nakon prezentacija, uposlenici JZU Doma zdravlja Tešanj su posjetili pogone firme.

Tokom prezentacije, gdin Galijašević je naglasio da je “MANN +HUMMEL BA Tešanj kćerka internacionalne koorporacije, koja u BiH djeluje više od 40 godina i trenutno upošljava 580 radnika. Najveća je firma u općini i kantonu, a jedina u FBIH posjeduje  vlastiti razvojni centar.” 

Gđa Krivdić je istakla značaj lokalnih projekata i incijativa, koje MANN + HUMMEL BA Tešanj kontinuirano podržava i promoviše. Pored toga, ona je naglasila značaj  saradnje sa zdravstvenih ustanovama, s obzirom da je “MANN + HUMMEL BA društveno odgovorna firma, koja kontinuirano ulaže u očuvanje zdravlja građana i uposlenika.”

Menadžment JZU Dom zdravlja Tešanj je zadovoljan saradnjom sa “MANN + HUMMEL BA”, te se nada da će ona, uz pomoć zajedničkih napora i aktivnosti, biti još uspješnija i kvalitetnija u budućnosti.”

Share: