Izvršena verifikacija mjerila u JZU Dom zdravlja Tešanj

Izvršena verifikacija mjerila u JZU Dom zdravlja Tešanj

I ove godine, kao i prethodnih, JZU Dom zdravlja Tešanj je izvršila postupak verifikacije mjerila u zdravstvu, što predstavlja zakonsku obavezu svih zdravstvenih ustanova u BiH.

Verifikaciju je izvršila mjeriteljska laboratorija “Verlab” d.o.o Sarajevo, koja je imenovana od strane Instituta za mjeriteljstvo u BiH  za pružanje usluga ispitivanja i verfikacije etalona i mjerila u zdravstvu u oblasti medicinskih instrumenata sa funkcijom mjerenja u BiH. 

Postupak je pokazao da JZU Dom zdravlja Tešanj posjeduje sve neophodne uslove za siguran i kvalitetan rad, te da sva mjerila zadovoljavaju zakonske odredbe. 

Povodom verifikacije, direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov je rekao: ” Trudimo se ispoštovati sve zakonske odredbe, jer one doprinose poboljšanju cjelokupne zdravstvene usluge. S redovnom verifikacijom, osiguravamo  sigurnost, tačnost i pouzdanost naših mjerila, a samim tim, obezbjeđujemo pouzdane i kvalitetne dijagnoze i tretmane pacijenata. Nastavit ćemo poštovati iste principe i u budućnosti, a mjeriteljskoj laboratoriji se zahvaljujemo na iznimno profesionalnom pristupu i saradnji. “

 

Share: