“Sigurnost hrane – procjene rizika”

“Sigurnost hrane – procjene rizika”

Dana 13.10.2016.godine (četvrtak),u velikoj sali hotela “Zenica” u Zenici, održan je jednodnevni seminar pod nazivom “Sigurnost hrane – procjene rizika”. Organizator seminara je Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, a osnovni cilj je prezentacija istraživanja o sigurnosti hrane na području kantona, te definiranje procjena i konkretnih mjera rizika.

Seminaru su prisustovali mnogi predstavnici zdravstvenih ustanova, stručnjaci iz oblasti javnog zdravstva, sanitarni i veterinarski inspektori, nevladinih udruženja, privrednici koji se bave proizvodnjom hrane, te mnogi službenici vladinih institucija sa svih nivoa vlasti.

JZU Dom zdravlja Tešanj je predstavljao direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov, glavna sestra, Dževida Hadžikadunić, te predstavnici Higijensko -epidemiološke službe ustanove.

Povodom organizacije, direktor Mudrov je zahvalio predstavnicima Instituta na realizaciji, te pohvalio tim koji je radio na istraživanju. Sve je urađeno profesionalno i stručno, zbog čega će biti od velike koristi svim pojedincima, ustanovama i institucijama koje se bave proizvodnjom, ispitivanjem i izvozom hrane. 

Share: