Održana edukacija u JZU Dom zdravlja Tešanj

Održana edukacija u JZU Dom zdravlja Tešanj

Dana 12.10.2016.godine (srijeda), u sali JZU Dom zdravlja Tešanj, održana je edukacija uposlenika o temi  “Primjena beta blokatora bisoprolola u liječenju kardiovaskularnih bolesnika”.

Na edukaciji je prisustovao veliki broj zdravstvenih radnika, a prezentator  teme je dr. Amir Dujsić, spec. interne medicine u JZU Dom zdravlja Tešanj.

Fokus edukacije je  bisoprolol –  lijek, koji se koristi u terapijskim tretmanima hipertenzije i angine pectoris. Prema izvršenim kliničkim studijama, bisoprolol se pokazao izuzetno efikasan u smanjenju progresije srčanog zatajenja i prevenciji infarkta, zbog čega je preporuka mnogih medicinskih  stručnjaka i specijalista interne medicine. 

U uvodu edukacije, dr. Dujsić je izrazio zadovoljstvo zbog organizacije  redovnih predavanja i edukacija za uposlenike ustanove, jer oni omogućavaju da uposlenici JZU Dom zdravlja Tešanj budu informisani i educirani  o novostima, aktivnostima i istraživanjima iz različitih medicinskih oblasti. On se zahvalio menadžmentu i uposlenicima na zajedničkim aktivnostima i naporima da se dosegnu visoki ciljevi kvalitete i osigura brza, efikasna i sigurna  zdravstvena zaštita stanovnika općine Tešanj i okruženja. 

 

Share: