Saradnja sa srednjoškolskim centrom Tešanj

Saradnja sa srednjoškolskim centrom Tešanj

Dana 16.11.2016.godine, u amfiteatru srednjih škola Tešanj,predstavnice Centra za mentalno zdravlje JZU Dom zdravlja Tešanj su zvanično počele implementaciju projekta “Povećanje blagostanja adolescenata kroz jačanje protektivnih faktora u školskom okruženju. “

Ovaj projekat podrazumijeva mjesečne radionice za učenike, razrednike i pedagoge, a implementacija će trajati do septembra 2017. godine. Financijsku podršku za realizaciju je obezbijedilo Ministarstvo zdravstva FBIH kroz projekat mentalnog zdravlja u BIH i Vlada Švicarske. 

Koordinatorice projekta u Centru za mentalno zdravlje – mr.sci Emina Turalić (psiholog) i Mersiha Bajraktarević (socijalni radnik) ističu zadovoljstvo rada sa učenicima i nastavnim osobljem srednjih škola s područja Tešanj, te navode da očekuju da realizacija ovog projekta bude uspješna i kvalitetna. Takođe, s obzirom da ovo nije prvi projekat koji se sprovodi u saradnji sa obrazovnim ustanovama na području Tešanj, one su se zahvalile menadžmentima škola i JZU Dom zdravlja Tešanj na kontinuiranom osiguravanju prilika i resursa za implementaciju projekta koji su od velikog značaja za djecu i omladinu na ovom području. 

Share: