AKAZ – Obilježavanje dana kvalitete

AKAZ – Obilježavanje dana kvalitete

Danas je, (16.12.2016.godine), u sali hotela “Hollywood” Sarajevo, Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBIH (AKAZ), organizovala drugi dio 4. stručnog seminara za koordinatore kvalitete i zdravstvene profesionalce u FBIH.

Naime, 15.12. i 16.12.2016.godine, AKAZ je organizovao čitav set aktivnosti kojima su obilježili dane kvalitete u zdravstvu FBIH. Pored mnogobrojnih predstavnika zdravstvenih institucija i ustanova iz cijele BIH, nadležnih agencija i ministarstava, zavoda za javno zdravstvo i radnih grupa, na seminaru je prisustovao velikih broj predstavnika Svjetske zdravstvene organizacije i zdravstvenog sektora iz regiona. 

Primarni cilj organizatora je umrežavanje zdravstvenih profesionalaca i predstavnika, razmjena iskustava i zajedničkih rješenja za unapređenje kvalitete u zdravstvenom sektoru FBIH. 

Na seminaru je prisustovao i direktor JZU Dom zdravlja Tešanj, prim.dr. Hidajet Mudrov, koji je naglasio značaj saradnje sa AKAZ-om, uz čiju podršku Dom zdravlja Tešanj  je započeo procese akreditacije i unapređenje kvalitete u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Naime, protekle godine ustanova je akreditirala Centar za mentalno zdravlje, a u toku je i facilitacija, koja će pripremiti i ostale službe za proces akreditacije.

Share: