Predstavnice UNICEF-a posjetile Dom zdravlja Tešanj

Predstavnice UNICEF-a posjetile Dom zdravlja Tešanj

Dana 21.03.2017.godine (utorak), u JZU Dom zdravlja Tešanj su boravile predstavnice UNICEF-a Sarajevo, gđa Alma Herenda i Fatima Čengić.

Povod posjete je obilazak Centra za rani rast i razvoj (CRRR), koji djeluje u okviru Službe za zdravstvenu zaštitu djece i omladine JZU Dom zdravlja Tešanj, a koji je, u proteklom periodu,  imao savjetodavnu i financijsku podršku UNICEF-a.

Predstavnice su obišle prostorije Centra, a nakon toga su obavile razgovor sa dr. Aidom Mehić (rukovodilac Službe), Ahmetom Kantićem (logoped) i Aminom Ćostović (volonterka). Dr. Mehić je predstavila plan i program rada, metodologiju, kao i izvještaj o realizaciji aktivnosti. 

Gđa Herenda je prezentirala programe i pokazatelje uspješnosti CRRR-a na području FBiH, te naglasila zadovoljstvo zbog izvještaja CRRR-a Tešanj. Ujedno, naglasila je da UNICEF već 70 godina radi na projektima socijalne zaštite i inkluzije, obrazovanja i osiguranja zdravstvene zaštite djece u najranijem djetinjstvu. 

JZU Dom zdravlja Tešanj se zahvaljuje UNICEF-u na kontinuiranoj saradnji i podršci, te iskazuje spremnost i volju da kontinuirano učestvuje u svim aktivnostima koji će biti od koristi djeci i mladima s područja općine Tešanj. 

Share: