Obilježen 7.april – Svjetski dan zdravlja

Obilježen 7.april – Svjetski dan zdravlja

U zdravstvenim ustanovama širom svijeta, 07.aprila obilježen je Svjetski dan zdravlja.

Odluku o obilježavanju dana zdravlja je donijela Svjetska zdravstvena organizacija, koja je time željela izgraditi svijest o određenoj temi i skrenula pažnju na prioritetna područja organizacije.

Svjetski dan zdravlja se obilježava već 67 godina širom planete, a na adekvatan način  obilježen je i u našoj ustanovi. Naime, tokom protekle sedmice organizovano je nekoliko aktivnosti namijenjenih korisnicima usluga,a koji su promovisali zdravstvene teme, ukazali na značaj zdravog načina života, redovnih kontrola i pregleda, te pravovremene i kontinuirane komunikacije sa porodičnim ljekarima. 

Pored toga, u subotu (08.04.2017.godine), menadžment  i Nezavisni sindikat JZU Dom zdravlja Tešanj su organizovali neformalno druženje i proslavu za sve zdravstvene radnike s područja općine Tešanj, Usore, Doboj -juga i Doboja. 

TIm povodom, direktor JZU Dom zdravlja Tešanj, prim.dr. Hidajet Mudrov je rekao: ” Tradicionalno, naša ustanova nastoji na prigodan način obilježiti Svjetski dan zdravlja, a ove godine smo, pored aktivnosti za korisnike usluga, organizovali i aktivnosti za sve zdravstvene radnike s ovog područja. Veoma mi je drago što se na jednom mjestu okupio tako veliki broj zdravstvenih radnika, te se nadam da će ovakva okupljanja postati naša tradicija, jer doprinose našoj saradnji, kooperativnosti i zajedništvu.” 

Share: